Bakverk & recept

Saffranskladdkaka med hallongrädde

Den här kladdkakan är en klassiker i julkostym! Vit choklad ger kakan härlig kladdighet och sötma. Saffran ger den juliga smaken. Serveras med hallongrädde.
Serveras till adventsfikat eller på självaste julafton.

Du behöver:

200g vit bakchoklad

150g smör

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

0,5 g saffran

0,5 krm salt

1 1/2krm vaniljpasta

1.75 dl vetemjöl

3 ägg

florsocker, att pudra över

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader ( över- och undervärme).

2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.

3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt den svalna.

4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen i en bunke med försiktiga rörelser till en jämn smet.

5. Häll upp smeten i en form , ca 23 cm diameter, som du fodrat med bakplåtspapper.

6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med florsocker och hallongrädde.

Hallongrädde

1. Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner Tina lite.

2. Vispa grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den och rör om.

3. Servera direkt och njut!