Barn, fredag, helg

Äntligen fredag men ändå inte

Idag hade H och jag föräldrautbildning om ADHD.

När klockan ringde vid 7:00 i morse och jag klätt på mig väckte jag H och Karim. Karim var lite småsur men det gick över fort. Jag cyklade med Karim till skolan och sen hem lämna nyckeln till H och sen vidare till bussen.


Idag kändes det som att sitta på skolbänken igen. H tyckte att det var jättetidigt att gå upp 7:00 för utbildningen.

Vi kom dit och det va några andra föräldrar med som va där. Ett barn som har ADHD är 30% efter i utvecklingen. Karim är 9 år men vi ska ställa krav på honom som om han vore 7 år.
H har ju alltid sagt attKarim är för mycket med telefonen, det visade sig att det va fler barn som gjorde det samt att det är för att ladda sina batterier.

Alla barns diagnoser är olika samt att alla barn är olika. Finns olika hjälpmedel och man måste hitta det som passar sitt barn och sig själv. Det va bra att H var med och fick höra allt dom sa , jag har hört lite om ADHD för min kusin hade det när hon levde.

Vi fick kolla på 2 små videos den ena heter jag älskar jag hatar och man kan se den på youtube. Den andra heter Eriks morgon den visade hur en dag kunde se ut efter ha fått lukten av en ost i näsan hela dagen. Med denna diagnos så är man känslig mot lukt, smak, känsel och hörsel.

Att hantera vardagen

Man måste hitta en rutin i vardagen när man har ett barn med diagnos. Karim kan man inte säga skynda till för då blir det tvärtom. Det som gör mig lite irriterad är att han fick diagnosen för sent som 9 år. Han kunde ha fått den tidigare. Men jag förstår nu hur dåligt han har mått och mår i vissa fall.

pappa helg

När vi kom hem hit åt vi lunch för vi va väldigt hungriga och hans mage kurrade på utbildningen. Jag hämtade Karim på skolan och dom va här en stund innan dom tog bussen hem till H. Fadi ville inte åka denna helg heller men jag är trött på att ha denna tjafs varje fredag.

Men jag hoppas ni haft en bra fredag och att ni får en underbar kväll