Barn, Familjeliv, Måndag, vardag

Ny vecka med nya bekymmer och möjlighter

Äntligen så kunde Karim gå till skolan =)

Precis ja efter 2 veckor som sjuk så kunde Karim gå till skolan idag och både barn och hans lärare va glada när dom såg att Karim kom och det gjorde honom väldigt blyg och klängig på mig men jag kunde ändå lämna honom och gå hem men jag fick säga 3 gånger att jag kommer när skolan slutar och hämtar honom då kunde han släppa mig.

 

Hur märks autism?
  • Vanliga egenskaper vid autism. Du som har autism kan känna igen dig i flera av dessa egenskaper: …
  • Svårigheter att tolka det sociala samspelet. …
  • Upprepande beteende. …
  • Svårt med förändringar. …
  • Varje situation upplevs som unik. …
  • Annorlunda reaktioner på sinnesintryck. …
  • Vanligt med andra tillstånd samtidigt.

Allt detta har Karim fast det är inte fastställt på papper att han har det. Förra veckan fick jag ett brev av bup där dom ville ha våra namn och adress samt namn och nummer på hans klassföreståndare, rektor och specialpedagog jag fyllde i dessa papper och skickade in dom och nu får vi vänta ca 3 månader till på att få tider inför ett utredning.

Varför ska detta ta sådan tid ? vi har redan väntat i 9 månader och snart har han gått ut 2:an och inte ens godkänd i några ämnen så vad innebär det för honom kommer han kunna gå över till4:an sen efter 3:an?

Han mår ju inte bra av detta och inte vi heller och man blir mörkrädd  av allt man läser i tidningen om vad det står om bup.

I dag i alla fall är jag ledig från jobb men jag har en hel del här hemma som jag måste göra men jag har i alla fall städat Karims rum och dammsugat både över och undervåning och när jag har hämtat Karim ska jag starta en tvättmaskin och vika tvätt som hänger där uppe så har inte jag så mycket att gör i morgon.

Jag önskar er alla en härlig måndag =)