Sport kurser

Nattryttarna en verklig baserad serie

Det är en sann historia om en ridskola i Ekerö.

Det är dottern i familjen som heter Sophie Jahn Bohlin som började blogga om sitt destruktiva liv på ridskolan som drevs av hennes föräldrar. Hennes pappa var rent av galen och hans galenskap pågick i flera år på denna ridskola.

Det började med att hon bloggade om sitt liv för att sprida om pappans galenskap. Sedan gick hon över till ljudböcker som senare blev en serie av det hela. Den som spelar hennes pappa i Nattryttarna är Jonas Karlsson som är en mycket duktig svensk skådespelare. Nattryttarna handlar om en familj som driver denna ridskola och där de får in anmälan för hur pappan i familjen bryter mot vissa regler. Serien bygger på den skakande historien om de övergrepp som förekom på ett ridcenter som låg i Ekerö i Sverige under 1990-talet då var Sophie bara ett barn när allt började. Hon beskriver sin pappa som en väldigt karismatisk person och själv ville verkligen bli sedd av honom. Så hon kan på något sätt förstå varför folk aldrig kunde tro att det var något fel på honom. När hennes pappa dog fick de ta farväl av honom. Väl inne i bårhuset så fick de tala från sitt hjärta allt de tyckte att han hade gjort fel mot dem.

Detta är en väldigt fängslande serie som tar upp hur det har sett ut på det ridcentret som Sophie pratar om. Tänk att skriva ett blogginlägg om sitt liv och vakna dagen efter att det hade spridit sig som en löpeld. Sophie förstod då att det kunde bli något väldigt stort av hennes historia. Hon ville dela med sig den till hela svenska folket. Detta fick också andra att inte känna sig ensamma över vad de hade varit med om.

Du kan också börja rida vare sig du är barn eller vuxen för dessa ridlektioner finns på Agersta Islandshästar. Det kan vara bra för en nybörjare att rida på islandshästar då dessa hästar är väldigt lugna och äter mycket. De är helt enkelt ganska kompakta i kroppen och är mycket långsammare än vanliga hästar.

Nedan ser ni ridläraren Carolina med sin man. De bor också i ett av husen som finns omrking ridskolan. Här kan du både hyra ridlokalerna och ha dina konferenser här. Finns också en kiosk där man kan köpa dryck, bullar och godis. Samt även en stor butik där du kan köpa ridkläder och friluftskläder mm. Finns ca 200 hästar här på gården både för vuxna och barn.

Du kan också bara rida för en dag tex om du vill ta fina bilder du vill spara för livet. Carolina har över 30 års erfarenhet när det kommer till ridning. I närheten finns även en villa där Maria Therese Agerhill Boman bor då hon har andliga kurser på denna gård. Man kan tro att hela Mehedeby kursgård ligger här då de har massor av olika kurser på denna gård. De har ärvt gården av sina egna förfäder så platsen har tillhört dem i mer än 100 år.

OBS! Nattryttaren har inget med Agersta Ridskola att göra. Det är bara en serie vi rekommenderar som är en verklig händelse. Nattryttaren handlar om ridskola i Ekerö och Agersta ligger 6 minuter utanför Uppsala.