Allmänt

Stan vs skogen

Hej!

Jag har tvillingar på snart 14 år. Sonen, gillar absolut inte gå i stan. Måste han handla något klädesplagg så går det väldigt snabbt. Hittar ett par byxor, provar dem och betalar sen. Är vi i stan längre av olika anledningar så suckar han och går gärna ut i bilen och sätter sig.

Sen har jag en dotter, som älskar att gå i shoppingcenter. Hade hon haft oändligt med pengar så hade hon varit där varje dag. Här går det inte lika snabbt. Det ska sökas genom alla affärer, prova flera plagg samtidigt och kommer gärna på fler plagg hon behöver. De är så olika men ändå så olika.

Vi alla 3 blir otroligt trötta av denna miljö. Med starka lampor som lyser. Mycket folk som kommer med olika energier. Luften är inte alltid helt ok.

Idag var en dag då vi alla 3 åkte in till shoppingcenter för att handla kläder som fattades. Sonen handlade sitt på mindre än 1 timme!!! Dottern skulle egentligen bara ha ett par svarta jeans men hittade annat fint istället men det tog 3 timmar inkl lunchpaus.

Vad gör jag då?

Helst skulle jag bara vilja gå ut i naturen och lägga/ sätta mig med en kopp kaffe men båda barnen vill ha mig som smakråd. Och det är jag otroligt glad för. För jag själv bryr mig egentligen inte så mycket om kläder. Jag tar gärna lite olika färger på mig och vad som sitter skönt.

När vi äntligen kommer hem, är jag helt matt. Trött! Har nästan ingen ork att göra något annat och förmår mig inte att göra annat heller. Denna helgen är barnen hos sin pappa så jag ”lånade” de bara över söndagen. Därför fick jag tillfälle att bara lägga mig raklång på soffan och hämta hem själen. Det kan ta olika länge. Jag känner oftare hur jobbig den miljön är att vara inne i stan. Men samtidigt är det något som lockar.

MEN! Vilken skillnad det är att ligga en dag på stranden eller gå en promenad i skogen eller bara sitta mitt inne i skogen och ha en trummeditation Live. Här blir jag inte lika trött. Jag får känna vinden i mitt hår, solen värma min kropp. Fötterna får gräva ner sig i sanden eller bland löven. En hackspett hackar. En skalbagge promenerar förbi. Det är rogivande, luftigt, lätta energier och väldigt tyst.

Människan är skapt av att vara utomhus. Men ändå isolerar vi oss så mycket och går i affärer för att vara sociala. Shoppa för att få en viss tillfredsställelse.

Människan har tappat bort sig själv. Glömt var hon kom ifrån. Glömt vem hon var. Glömt hur viktigt det är att jorda sig.

Vad gillar du mest. Naturen eller stan?

Nej det ena utesluter inte det andra.