Allmänt

Visste du detta om vetemjöl?

Hej

I sommar har vi äntligen kommit på vad det är som gör att min dotter inte alltid mår så bra. Hon blir jättedålig av att äta gluten. Särskilt vetemjöl innehåller otroligt mycket gluten för att det ska var lätt att arbeta med.

Brödet som finns i butik, och mycket av det mjöl som säljs bör vi verkligen undvika. Brödet är i regel en sockerbomb fylld med tillsatser, och det vita mjölet är det samma som att äta socker.

Det moderna vetet har grunda rötter och drar därmed upp mindre näring ur jorden än de äldre sorterna med djupa rötter och höga skaft. Dessutom processas sedan vetet i stora industrikvarnar där allt nyttigt (bl.a. fiber) filtreras bort. Och hettan som uppstår av friktionen i de stora valsarna gör att ytterligare mineraler och vitaminer dör. Kvar finns det vita pulvret, barskrapat på näringsämnen och aromer.

 

Så än en gång, vi åt glutenfritt när hon var 3år då hennes mage var svullen, bevisar detta att man inte ska äta detta gift. Det ger inflammationer i tarmen och blir till smärta i kroppen efteråt.  Det är synd om min dotter så klart men ett wake up call att det är dags att ändra om i kosten. Ibland kör vi glutenfritt bröd, som jag bakar och glutenfri pasta men väldigt fåtal gånger. Det finns så mycket olika bättre rätter att äta.

Alla i familjen känner mindre svullen i mage och kropp. Sist jag åt glutenfritt ett helt år och började igen kände jag av humörsvängningar. De började igen. Och när jag slutade med gluten så när jag nös var det bara 3 gånger och inte 12 på raken.

Tänk att det krävs så mycket för att förändringar ska ske.