Allmänt

Ett med naturen-nya livet

Hej alla där ute!

Livet har kommit mellan, därför så långt mellan varje inlägg! Jag ska försöka bli bättre på det. Känns som om jag repeterar mig 😏

Jag har haft semester nu ett tag och har ett par veckor kvar.

I juni stötte jag på @mariewigunsjö på social media. Hon kontaktade mig och frågade typ hur långt jag vill komma med min marknadsföring. Hon hade startat en betaversion i en grupp om att marknadsföra sig på sociala medier. Marie är helt otrolig med allt hon kan. Har en otrolig kunskap. Och detta ger hon oss för en liten peng i månaden. Jag har jobbat hårt, samtidigt försökt att vila med varven och fick sen ta ett uppehåll för det blev för mycket. Det är väldigt mycket info på en gång. Men nu är jag igång igen 😀

Inspirationen flödar! Ibland blir det för mycket och då får jag stanna upp. Då kan jag bli vilse, ledsen och frustrerad.

Detta inlägg tänkte jag skriva om våran vilsenhet, naturen och utmattning.

Fler och fler människor blir utmattade på sina arbeten. De känner ingen glädje längre. Kroppen orkar inte samma som den gjorde innan, att hålla flera bollar i luften samtidigt. Som om det är något fantastiskt. Ja på ett sätt är det, att den människa fixar det. Men jag inspireras mer av de som kan göra en sak i taget. Att leka med sina barn och låta disken vara tills de är färdiga. Att sköta ett företag och låta allt annat vara för ett tag. Att vara kreativ och strunta i allt runt omkring. DET tycker jag är fantastiskt!! Man verkligen går all in med det man brinner för.

Men varför blir vi utmattade? Varför är det oftast kvinnor som blir det och varför känner vi en vilsenhet när vi har så många alternativ? Det beror nog hur vi är uppfostrade, hur vi lever vårat liv. Vågar vi leva våra drömmar utan att vara rädd för att någon ska kommentera negativt. Var hämtar vi våran kraft när vi känner att det har gått för långt? Vad äter vi till lunch/middag när vi är så där trötta och energilösa att vi knappt orkar stå på benen? Känner vi oss själva utan och innanför?

Vi behöver säga NEJ oftare! Nej jag kan inte. Mer ska vi inte behöva säga. Vi ska inte behöva förklara oss om varför vi inte vill/orkar/kan. Ett nej är ett NEJ!

💥 Vi behöver återgå till naturen! Att alltid har för vana att krama ett träd, gå barfota i vattnet eller på grusvägen i skogen…

💥Hämta från naturen! Bli kemikaliefria! Använda björkblad, nässla, kamomill till schampo. Gör egen tvål. Egen salva för torra hudpartier.

💥Gör mat från naturen. Hämta in ramslök, kirskål, hundkäx, maskros, cikoria, tusensköna, svamp… listan kan vara oändlig.

💥Skippa nyheter och gör endast roliga små aktiviteter. När skrattade du så du fick kramp i magen? Vad brinner du för?

💥Laga mat från grunden, där inte näringen har dött. Så fort du upphettar råvaror över 42 grader dör många mineraler och vi går miste om de. Därför tror jag på att hämta mat från naturen och blanda som salladsdressing eller i smoothie. För att stötta de organ som hakar efter pga för mycket stress, socker och annan raffinerad produkt.

💥All denna vilsenhet gör så att vi glömmer bort var vi kom ifrån. Vad vi gör på denna jord. Så fängslas vi in i våra datorer/mobiler istället. Försvinner in i en dimma och glömmer allt.