Allmänt

Närmre naturen

Världen har stått stilla för många. Vi har fått hålla avstånd. Fler har använt sina mobiler, iPads och annan elektronik mer än vanligt. 70+ har fått lära sig hur man har videosamtal. Men folket har också använt sig av naturen mer. Flera sidor har delat vandringsleder som är bra för äldre och barn. Andra har visat hur man klarar sig i naturen. Kurser har anordnats om överlevnad. Fler och fler är intresserade av att lära sig om våra läkeväxter. Naturen har blivit intressant igen. Själv har jag fått min första fästing i huvudet. Det tack vare(?) att jag låg ner i skogen en dag utan mössa(?)

Min vardag fortsätter och jag har läxor om att göra olika saker inför nästa häxhelg. Ibland tar det emot att göra dessa läxor och jag har försökt att reflektera om varför. Ibland är det för jag har lite svårare med struktur. Hjärnan är lite rörig av olika anledningar. Men sen gillar jag att styras av energier. Vad jag har lust till. Lite svårt att få saker gjort då 😊 Hur som så olika ceremonier ha gjorts och jag är inte så bekväm i det än. I min fantasi dansar jag runt och säger det ena och andra. Kanske när kursen är slut. Om 6månader.

Pga/tack vare så känner jag ett mer kall till naturen. Springa barfota, ha endast linnekläder på mig. Använda endast växter från naturen. Använda det som Norden ger oss, för det är ofantligt mycket om vi bara ger oss tid att samla,konservera, torka, odla..

Jag vill egentligen bara ta min sovsäck(inhandlad på Erikshjälpen) och lägga mig i naturen. Försvinna från allt som är runt omkring. Det är starka energier ibland som gör att man bara vill gråta. En dag skulle jag och dottern sova i naturen i våra inhandlade hängmattor. Vi hann äta medhavd kvällsmat och ligga där i 3timmar sen fick vi gå hem av olika anledningar. Men vi ska snart testa igen. Vara mer förberedd. Men när jag låg där, så kände jag moder jord tog tag i mig. Kände energin runt mig, under mig. Träden svajade och talade. Tänk vilken kunskap de sitter med. De ser likadana ut ovan som under. De stretar och tar plats. Djupa rötter för att stå stadigt.

Vi fick även stöta på en hjort. Först trodde jag det var någon som var ute och gick. Kanske rastade sin hund. Vi lyssnade och låg på helspänn. Vad skulle det vara? Vi höjde rösten och vi fick sen höra hjorten bröla. Vilket ljud 😍 Hen blev rädd och brölade ända vägen hem till sitt. Förlåt hjort om vi inkräktade på ditt område. Förlåt om vi skrämde dig 🙏 hoppas du vågar komma fram nästa gång. När vi sen gick hem sa min dotter. Såg du mamma? Nej? Det var som någon osynlig tog undan löven precis framför mig. Vi har pratat mycket om troll, älvor, väsen. Jag ser att hon vill bara veta mer. Läser en massa böcker om väsen, om hur trollen kan se ut. Jag är så glad för det. Att hon mitt i allt tonårsgrejer kan även leva i ett annat tänk. Hon vet bara att hon inte kan prata om det med sina vänner. De tror inte ens på ”spöken”.

Snart är det sommarlov och jag tänker ha en utesittning med henne 🥰🦄

Tänk att folk bara tar detta för givet. Det gröna gräset, fåglarna som sjunger från 03.00 till 24.00. De har bara kort paus. Det finns en annan värld där ute som väntar på dig. Men visa vördnad. Be friendly 💚