Barn, diabetesdagen, Familjeliv, Måndag, Ny vecka 😊

Ny vecka och nya utmaningar

Ja då va det en ny vecka igen då

Jag lämnade Karim på skolan idag och jag hämtade honom och sen gick jag mot jobbet för jag jobba kväll 😊 i morgon ska jag lämna Karim på skolan men jag hinner börja jobba när han ska hämtas så det får hans pappa göra.

Idag är det diabetesdagen

Världsdiabetesdagen, eller World Diabetes Day, startades efter ett initiativ av International Diabetes Federation (IDF) och WHO 1991 för att uppmärksamma att diabetes ökar stort i världen. Från och med 2007 är också FN med i arbetet att bekämpa ökningen av sjukdomen.

Den 20 december 2006 antog FN en resolution där diabetes lyftes som ett hot mot den globala hälsan. Unikt – eftersom det är den första icke smittsamma sjukdomen som får den statusen. Genom resolutionen pekar FN på allvaret i den pandemiska utbredningen av sjukdomen i världen och manar nationerna att agera för att öka kunskapen om och bromsa utvecklingen av diabetes.

Att dagen uppmärksammas den 14 november beror på att Frederick Banting är född 14 november, det var han som tillsammans med Charles Best upptäckte insulinet.

Jag har diabetes 2 och jag kämpar med den sjukdomen varje dag i 8 år. Jag har både insulin och tabletter 💊 .