Barn, Libanesisk mat

2020-ett utrensande år

Då är året snart slut och det är dags att sammanfatta året som gått! Ja ingen tror jag kommer säga att det inte varit ett konstigt år. Pga rådande omständigheter så har många av oss få göra saker ensam. Många har kanske börjat med ett eget hantverk hemma och lär sig via sociala medier. Vilket bra sätt att kunna lära sig. Mindre kul var det när Google låg tydligen nere över en dag och många inte kom in på sina mejl. Hur handikappade blir inte många av oss om nätverket av någon anledning skulle kapsejsa? Hur jobbar du nu och hur tänker du jobba framöver?

Det sägs att många har startat företag detta år och det har kanske inte varit det lättaste. Men jag tänker att kanske är det “inne” nu att sköta allt online då många har “utegångsförbud”. Hur länge ska det vara så?

Hur som så har detta året varit väldigt utrensande för mig! I oktober flyttade jag till ett mindre och mer rogivande boende. Efter mycket om och men, hittade jag den lilla stugan jag länge önskat mig. Men stora drömmen är ju att äga ett eget, ser dock detta som en övning. När något går sönder är det bara att kalla på hyresvärden, men jag lär mig ju samtidigt för man måste ju fråga 🙂 Han berättade bara häromdagen när han kom förbi att många boende häromkring har kommunen bestämt att koppla in kommunalt vatten. Läser man på om regler så är man inte enl laglig rätt alls skyldig att koppla in sig. Men detsamma gäller inte avloppet. Själv läser jag inte sånt och får väl höra mig för om hur det är. Kanske är det rätt och det hade ju varit bra framöver när man en dag köper eget. Jag vill ju absolut ha eget vatten. Bättre kvalité och godare.

Jag går hårt inför att driva mitt egna företag och detta år har även gjort att jag centrerat mig mer. Gått in i mig själv och tänkt vad är det jag egentligen vill dela med mig. Vad vill jag tillägga och vad vill jag ta bort. Nästa år kommer det blir mer skog, natur, enkelhelt, hållbart… Jag köper mer än gärna böcker men läser inte ut dem. Men nu har jag tagit fram några stycken som ska vara min vägledning 2021. Natur, natur och natur 🙂

Nu har jag börjat att rensa ut slaggprodukter som ska lämna min kropp inför nästa år. Varje morgon tar jag ett glas vatten, är rätt dålig på att inta vätska. Sen tar jag linfrö som legat i ljummet vatten och intar. Detta får mer fart på magen. Jag äter rödbetor som mellanmål, kokta och dricker morotsjuice för att rensa levern och stötta ögonen. Intar mycket vätska under dagen och äter självklart vanlig mat men undviker socker, glutenmejerivaror och kött. 2021 blir andra matvanor, dock får barnen ha lite tillval då de inte hänger på, på samma sätt.

Om ett par dagar har jag valt att inte ha bil längre. Dels för att jag inte har de pengar längre att faktiskt köpa en, men jag ser ett tillfälligt läge att prova utan. Sen jag tog körkort har jag varit bunden vid den vid första dagen. Ja vi har ju bott ute på landet och har haft en bra bit till närmaste buss. Men nu är det 1km till stadsbussen och 5km till Centrum. Det kommer bli utvecklande för både mig och mina barn. Man planerar mer sina inköp och kanske handlar minder impulsivt. Jag slipper skicka in bilen på service och byta däck. Ja det kommer verkligen kännas annorlunda även ekonomiskt.

 

Jag går in i 2021 med öppna armar! 🙂