Allmänt

Örter och häxa

För ca 10 år sen gick jag en 1 årig kurs i örtmedicin. Blev diplomerad. Jag använde tyvärr inte kunskaperna som jag egentligen skulle gjort! Saker kom mellan och örtkunskaperna blev liggandes. För 7 år sen började jag göra min första ringblomssalva som jag använde på barnen. Så kanon och jag visste precis vad det var i denna salva. Så enkel att göra. Jag försökte marknadsföra denna salva och gjorde även egen tvål. Många som tyckte de var kanon att använda. Men så läste jag på lite grann och såg att det var otroliga bestämmelser. Man kunde få fängelse om man sålde eller gav bort sina egna hemmagjorda produkter. Och man skulle ha en INCI-lista, betala 6000kr i årsavgift och sen 300kr per produkt du gjorde. En liten företagare har inte den summan i bakfickan så det blev nerlagt. Något jag dock inte visste eller orkade kolla var att till djur behöver du inte anmäla på samma sätt.

Idag har jag börjat med örter igen. Dock lärde jag mig mest på kursen en massa utländska örter och det tycker jag är så onödigt. Bor ju faktiskt här uppe i Norden och då har vi väl ändå örter som ska kunna användas till samma ändamål. Jag började läsa på på nätet och olika böcker. Så fantastiskt vilka örter vi har här i norden. Om alla bara lärde sig vad vi har där ute.

Ev en kurs kommer att skapas framöver! 😊☘️

Men så går jag denna kurs i ”häxans-väg”! Där var några som var frustrerade över att inte kunna något om örter. Så då skapades en läxa om att man skulle ha en intention och sen gå ut och ”bli visad” vilken ört/växt man skulle plocka. Sen kunde de bara slå i uppslagsverket om den kunde tas invärtes. Så bra! Här läser man om olika örter så kan man bara använda sin intuition istället. På det viset får jag till mig örter med trumman. Men jag ska absolut försöka prata med växterna mer.

Men jag anser inte att det är att vara häxa att syssla med örter. Det var ju så medicinen var innan. Innan alla syntetiska mediciner kom till.

Jag har fått till mig vissa saker om växter när jag har försökt lyssna på dem. Ibland finns det inte att söka upp och då får man prova själv(nej jag använder inga giftiga växter)

Så att jobba med olika örter eller växter är kul.

💥Att skapa olika téer för olika ändamål. 💥Att torka örter för att använda som rökelse. För flera år sen läste jag om att göra egen rökelse. I receptet skulle det vara russin och något som jag inte kommer på just nu 🤔 Så det tänkte jag försöka mig på snart.

Just nu samlas det in massa rosblad för torkning som sen ska användas till potpurri. 😊 ska bara fundera ut vilket tyg som ska användas. Linne?

Det är så otroligt kul att skapa 😍